Garantie limitata anvelope all steel radial maxam

 1. Garantie limitata

  Prezenta garantie contine drepturi si obligatii specifice referitoare la produsele din categoria Anvelope Radiale OTR – All Steel Radial OTR (OTR – off-the-road) fabricate sub brandul Maxam. Acordati atentie citirii prezentului document pentru intelegerea corecta a tuturor clauzelor stipulate.

 2. Definitii

  Prezenta garantie limitata acopera toate Anvelopele Radiale OTR – All Steel Radial OTR (OTR – off-the-road) fabricate sub brandul Maxam prezentate in ofertele de pret si cataloagele Maxam OTR, exceptie facand DA sau anvelope marcate “NA” (not adjustable – non ajustabile).

 3. Eligibilitate

  Fiecare Anvelopa Radiala OTR, marca Maxam, care prezinta pe partea laterala un numar de ordine stantat prezinta garantia unui produs lipsit de defecte de fabricatie rezultate in urma procesului de fabricatie al producatorului. Daca in urma unei examinari realizate in cadrul unei reprezentante autorizate Maxam OTR se constata o defectiune a anvelopei rezultata in urma procesului de fabricatie se va proceda, dupa caz, in sensul propus de producatorul Maxam, fie catre repararea fara costuri suplimentare a produsului in cauza, fie catre emiterea unui credit care sa acopere valoarea de achizitie a unui nou produs similar celui defectat. Pentru determinarea valorii creditului se va identifica un procent de inlocuire egal cu valoarea minima dintre procentul de adancime al profilului ramas (RTD%) si procentul maxim al creditului calculat in raport cu durata de viata/functionare a anvelopei, asa cum este prezentata in graficul de mai jos. Valoarea creditului va fi calculata prin inmultirea procentului de inlocuire cu valoarea pretului la momentul achizitiei anvelopei (excluzand taxele aditionale). Acest credit va fi utilizat pentru achizitia unei noi anvelope. Anvelopele defecte ce au fost inlocuite vor fi scoase din functiune si li se vor retrage numerele de ordine. Clientul este responsabil de casarea anvelopelor scoase din functiune. Acoperirea garantiei vizeaza produsele din categoria Anvelope Radiale OTR utilizate in conformitate cu instructiunile comunicate de producatorul Maxam. Utilizarea in conditii contrare instructiunilor prezentate in descrierile tehnice ale produselor Maxam, determina anularea garantiei. Prezenta garantie acopera anvelope noi si nu se aplica pentru anvelope folosite, DA sau “NA” (not adjustable – non ajustabile).

 4. Perioada de valabilitate a garantiei

  Termenul de valabilitate al garantiei aplicata pentru toate produsele din categoria Anvelope Radiale Maxam OTR – Maxam All Steel Radial OTR este de 5 ani (60 luni) de la data fabricatiei. Data fabricatiei este reprezentata de primele 6 cifre ale numarului de ordine. Pentru anvelope ale caror data de fabricatie nu poate fi identificata din numarul de ordine, data fabricatiei poate fi determinata din codul lotului de productie din care acestea fac part .

 5. Restrictii

  Prezenta garantie poate fi folosita de primul cumparator si nu poate fi transmisa cumparatorilor ulteriori. Nici un dealer, agent sau reprezentanta Maxam nu are autoritatea de a realiza sau dispune promisiuni sau intelegeri care modifica sau extind termenii acestei garantii. Orice anvelopa, indiferent de calitatea procesului de fabricatie se poate defecta in timpul utilizarii sau poate deveni neutilizabila din motive ce nu tin de producator. Aceasta garantie nu poate garanta faptul ca nu vor aparea defectiuni pe parcursul utilizarii. Prin prezenta garantie, posesorul dobandeste o serie de drepturi carora li se pot adauga alte drepturi care variaza in raport cu jurisdictia fiecarei tari. In masura in care dispozitiile prevazute de jurisdictia fiecarei tari impun in mod expres inlocuirea, eliminarea sau modificarea unui termen sau termeni continuti in prezentul document, acesta sau acestia termen vor fi in mod corespunzator inlocuiti, eliminati sau modificati, dupa caz, in conformitate cu legislatia in vigoare.

 6. Exceptii

  Garantiile aferente Anvelopelor Radiale Maxam OTR prezinta urmatoarele exceptii:

  1. Anvelope achizitionate la mai mult de 60 luni de la data fabricatiei.
  2. Anvelope pentru care au fost negociate garantii alternative.
  3. Anvelope utilizate cu lanturi. Maxam atesta faptul ca in multe aplicatii lanturile pentru anvelope asigura o protectie superioara si pot determina cresterea duratei de viata/functionare a anvelopei. In acest caz Maxam poate acorda garantii speciale. Consultati reprezentanta Maxam OTR pentru detalii suplimentare.
  4. Defecte rezultate in urma unor factori precum: utilizare incorecta, montare incorecta, utilizare in aplicatii necorespunzatoare, utilizarea unor jante neaprobate, umflare incorecta, supraincarcare, utilizare in conditii de pana, nealiniere sau neechilibrare a rotilor / jantelor, frane sau amortizoare defecte, suprasolicitare, distrugere intentionata, ulei, actiune chimica, incendiu sau alte surse externe de caldura, utilizarea unor stifturi, apa sau alte materiale introduse in interiorul anvelopei, defectiuni ale vehiculului sau interactiunea cu mediul de rulare (de ex taieturi cu obiecte, pene, rupturi din profil, lovituri, franari bruste).
  5. Reclamarea unei uzuri neregulate sau rapide a profilului nu sunt acoperite de prezenta reclamatie.
  6. Orice anvelopa utilizata in afara conditiilor prevazute de indicele tona-kilometru-per ora (TKPH).
  7. Anvelope montate cu camere sau inele neaprobate de Maxam.
  8. Anvelope utilizate, reparate sau resapate.
  9. Orice modificari aduse anvelopei (adaugare laterale de protectie, reprofilare, etc.) determina anularea drepturilor oferite de aceasta garantie.
  10. Orice material de umplere adaugat anvelopei nu este acoperit de prezenta garantie si nu va fi compensat in cazul emiterii unui credit pentru inlocuirea anvelopei care face obiectul prezentei garantii.
  11. Utilizarea solutiilor de umplere (ca de ex poliuretan) determina anularea drepturilor oferite de aceasta garantie.
  12. Costurile de reparatie ale unei anvelope nu sunt acoperite fara acordul prealabil al producatorului Maxam.
  13. Costurile de montaj sau taxele locale nu sunt acoperite de aceasta garantie.
  14. Costurile de casare a anvelopelor iesite din garantie. Casarea anvelopelor este in responsabilitate exclusiv a clientului.
  15. Toate celelalte garantii, incluzand garantiile implicite privind vandabilitatea si starea fizica a produsului pentru un uz bine determinat, nu sunt recunoscute in masura in care legea permite acest lucru.
  16. Unele jurisdictii nu permit limitarea valabilitatii unei garantii implicite, sau excluderea sau limitarea defectelor accidentale sau rezultate din utilizare, motiv pentru care limitarile sau excluderile de mai sus nu se aplica in situatiile respective.
  17. Toate obligatiile sau raspunderile fata de defecte indirecte, accidentale sau rezultate in urma utilizarii sunt prin urmare excluse in masura in care legislatia permite acest lucru, incluzand pierderi economice, neprofitabilitate, utilizare ineficienta sau ineficace a utilajului, accidentele de munca sau decesul.
 7. Asistenta in utilizarea garantiei

  1. Contactati o reprezentanta sau un dealer autorizat Maxam OTR. Aveti pregatite documente care sa ateste achizitia produsului din care sa rezulte inclusiv data achizitiei acestuia.
  2. Reprezentanta sau dealer-ul autorizat va contacta Maxam in vederea inspectiei anvelopei in cauza si procesarea reclamatiei formulate. Dealer-ul nu are autoritate sau responsabilitate sa determine daca situatia in fapt face obiectul prezentei garantii.
 8. Calitate

  Maxam isi dirijeaza activitatea dupa expresia “Calitatea aduce productivitate”, nu doar la nivelul productiei unde cel mai modern sistem de control al calitatii asigura un inalt grad de calitate pentru produsele sale, dar si in departamentele logistice, administrative, de planificare si distributie. Maxam considera ca satisfactia clientului reprezinta scopul decisiv care determina calitate, inovatie, productivitate si nu in ultimul rand profitabilitate. Anvelopele All Steel Radial OTR Maxam nu sunt doar fabricate in conformitate cu reglementarile ISO 9001 ci si proiectate la nivelul standardelor riguroase impuse de acestea.