Conditii generale de vanzare ale S.C. SOLITYRE INDUSTRIE S.R.L.

Vanzarile S.C. SOLITYRE INDUSTRIE S.R.L. (numita in continuare "Solityre") sunt guvernate de conditiile stipulate in continuare. Toate comenzile, livrarile, angajamentele sau operatiunile comerciale intervenite intre Solityre si cumparatorul produselor furnizate de Solityre (numite in continuare "produsele Solityre" sau "produsele") se supun acestor conditiuni. Cand intre Solityre si cumparatorul produselor Solityre (numit in continuare "Cumparator") a intervenit un contract de vanzare-cumparare care contine clauze specifice, va avea prioritate acel contract fata de prezentele conditii. Plasarea unei comenzi pentru "produse Solityre" semnifica acceptul prezentelor conditiii:

 1. Oferta

  Ofertele Solityre sunt valabile doar la data emiterii acestora sau pe perioada inscrisa in oferta. Orice intelegere devine valabila intre parti doar dupa confirmarea acesteia de catre Solityre.

 2. Comenzi

  Comenzile reprezinta angajamentul ferm asumat de catre Cumparator de a cumpara marfurile specificate in comanda. Orice comanda lansata de Cumparator devin valabila numai in masura in care este confirmata in scris de catre Solityre. Orice decalare sau renuntare la comanda se face numai cu acordul Solityre. Conditiile particulare evenual inserate de Cumparator in comanda sa, contrare sau neconforme cu prezentele conditii, se considera nescrise si nu vor produce nici un fel de efecte intre parti ("parti" referindu-se la "Cumparator" si "Solityre").

 3. Pretul produselor

  Preturile se inteleg in conditia de livrare franco depozit Solityre. Preturile produselor sunt negociate si acceptate intre parti. Preturile sunt exprimate in lei. Preturile sunt valabile numai pentru livrarile pentru care au fost convenite.

 4. Plata

  Plata se face cel mai tarziu la data scadenta inscrisa pe factura. Pentru neplata pretului la scadenta Cumparatorul datoreaza Solityre o dobanda penalizatoare de 1% pe zi din suma neachitata, valoarea acesteia putand depasi valoarea debitului initial la care s-au calculat aceste dobanzi. In cazul in care cumparatorul nu-si indeplineste in mod corect obligatiile de plata sau in cazul in care vanzatorul primeste informatii care reduc credibilitatea cumparatorului, toate creantele devin imediat scadente, iar Solityre este indreptatit sa se retraga din toate contractele existente fara a fi necesara preavizarea. In acest caz, Solityre este indreptati sa nu mai onoreze nici o comanda lansata de Cumparator. In cazul in care Solityre accepta ca plata sa se faca prin CEC sau bilet la ordin, datoriile se considera achitate doar in momentul incasarii efective a sumelor datorate.

 5. Transportul. Livrarea.

  Ambalajul, transportul si asigurarea sunt exclusiv pe cheltuiala si riscul Cumparatorului. Conditia de livrare este franco depozit Solityre.

 6. Receptia

  Receptia produselor se va face in prezenta delegatilor celor doua parti. Semnarea facturii reprezinta confirmarea primirii produselor indicate in factura. Cumparatorul imputerniceste persoana delegata sa semneze, sa receptioneze si sa primeasca pentru si in numele sau toate produsele inscrise pe factura. De la data receptiei produselor Cumparatorul preia toate riscurile cu privire la produse.

 7. Dreptul de proprietate

  Toate produsele livrate raman in proprietatea Solityre pana la data achitarii integrale a acestora.

 8. Garantia pentru produse

  Produsele Solityre se livreaza insotite de certificate de garantie. Termenul de garantie pentru produse este de 12 luni de la data cumpararii produsului. Toate eventualele reclamatii vor fi solutionate prin reteaua Solityre care asigura o cale rapida si eficienta de rezolvare a problemelor Cumparatorului. Orice reclamatie cu privire la produse va putea fi supusa examinarii Solityre numai in cazul in care se prezinta Certificatul de garantie completat corect si complet si documentul de plata al produselor reclamate. De asemenea, Cumparatorul va colecta informatiile necesare si va informa imediat Solityre in scris despre:dimensiunea anvelopei sau rotii si tipul anvelopei, seria, tipul vehiculului, pozitia fata/spate, ciclul de lucru si incarcarea, mediul de lucru, descrierea defectului reclamat, uzura anvelopei sau durata de viata, fotografia defectului. Dupa verificare, Solityre va hotari modalitatea de solutionare a reclamatiei. Functie de natura reclamatiei, poate fi necesara vizita inginerilor Solityre pentru examinarea situatiei.Toate reclamatiile sunt inregistrate pentru urmarire si statistici.

 9. Litigii

  In cazul in care intervin neintelegeri intre parti cu privire la executarea comenzii, se va incerca rezolvarea amiabila, iar in caz contrar competenta va fi instanta de la sediul Solityre.

 10. Dispozitii finale

  Clauzele comerciale internationale de livrare se vor intelege asa cum sunt cel mai recent publicate si definite. Relatiile comerciale intre Cumparator si Solityre sunt guvernate de prevederile legale ale Romaniei. Daca orice prevedere de mai sus este sau devine nevalida, celelalte prevederi raman valabile. Orice prevedere nula sau inaplicabila va fi supusa substituirii cu o prevedere similara in sensul sau scopul celor de mai sus.